Engström

2017-04-21
12:45:18

Flytt av kassan

Under påskhelgen har jag, tillsammans med mycket hjälp av nära och kära, flyttat klassan i min butik. Jag har känt under en längre tid att dess placering inte varit den optimala. Kunderna har kommit rakt på kassan istället för att komma in en bit i butiken och få mer möjlighet att se sig omkring innan de betalar och dessutom har det varit ganska trångt kring kassan.
Att stänga någon dag under tiden som vi fixade det här var inte ett alternativ. Vi har många stamkunder som spelar Lotto, Keno och trav dagligen, så det skulle vi ha förlorat för mycket på. Den största delen av det här fick alltså ske nattetid då butiken var stängd. Mycket jobb och lite sömn alltså, men resultatet blev väldigt bra och jag är oerhört tacksam till alla som ställt upp och hjälpt till! Utan er hade det aldrig gått! Vi har fått många positiva kommentarer från våra kunder, vilket är jättekul, så nu är det bara att köra på och fortsätta kämpa.
 
Kassans gamla placering
 
Uppbyggnad pågår
 
Kassans nya placering
2017-04-08
10:11:00

Dubbelbeställning av tobak, något som aldrig blir helt bra

Den här veckan var det en sån där jobbig vecka när det skulle göras dubbelbeställning av tobak. I normala fall så får vi tobak en gång i veckan, men ett fåtal gånger varje år när det krockar med helgdagar och Swedish Match inte vill ändra om sina leveransdagar för att försöka underlätta för oss butiker, så måste vi göra en beställning som ska räcka i två veckor i stället för en.
Det här är alltid ett litet extra stressmoment, för det är inte bara att dra till med det dubbla av allt. Dels så säljer man lite olika från vecka till vecka och sen vill man inte ha ett alldeles för stort lager. Det förlorar man bara pengar på.
Eftersom att man som sagt säljer lite olika från vecka till vecka så slår det oftast fel någonstans med lagret. Någon sort tar slut redan efter en vecka och då sitter man utan i en hel vecka, det vill man verkligen inte göra.
Det är också väldigt tidskrävande med beställningen i sig. Vi säljer tobak för ca 70.000kr varje vecka och Swedish Match beställningssystem är inte det smidigaste. Först tittar jag igenom mina tobakshyllor och snuskylar och skriver ner det som jag behöver beställa på ett papper. Sen får jag gå igenom en lista på Swedish Match hemsida och knappa in en limpa av den sorten, en stock av den sorten, två av den, etc, etc. Det vore verkligen smidigare om det fanns en lösning med en beställningsdosa och streckkoder.
Jag skulle utan tvekan jubla om jag en dag kunde slippa dessa dubbelbeställningar helt och hållet.
 
 
2017-04-05
08:19:28

Ny glass från Wermlands mejeri

Wermlands mejeri, som tidigare bara producerat mjölk och grädde har nu lanserat glass. Det handlar om halvlitersförpackningar i smakerna: jordgubb, polka, vanilj, choklad, blåbär och kola-pecan. Glassälskare som jag är så var jag givetvis tvungen att prova dessa. Det är ju lite extra intressant när det är lokalproducerat. Jag inhandlade smakerna jordgubb, polka och blåbär.
Om vi börjar med jordgubb så har den en god smak, men den kändes lite feg i smaken. Jordgubbsglass ska enligt min mening smaka mycket jordgubb. Här var det lite för lite smak.
Polka-glassen var god. Den kändes ganska lagom, möjligtvis hade även den fått haft lite mer tydlig smak, men det var på gränsen. Jag provade en polka-glass på ett lokalt café i somras som hade alldeles för mycket smak av polka. Det blev helt enkelt inte bra. Så, den här var ganska lagom.
Blåbärsglassen gillade jag bäst. Den har en tydlig, god smak av blåbärssylt. Minuset är vaniljglassen som blandats med blåbärsglassen. Den smakar helt enkelt som en tråkig big pack-vanilj, alltså väldigt smaklöst. Vanilj ska givetvis smaka mycket vanilj. Om den rena vaniljvarianten inte smakar mer vanilj än så här så kommer den inte vara speciellt intressant.
Sammanfattningsvis så är jag ganska nöjd. Det finns självklart bättre glass, men det finns även betydligt sämre. Min fru hade hoppats på lite mer naturlig glass, rent innehållsmässigt när det ändå är lokalproducerat och det kan jag väl kanske hålla med om, men jag tippar på att de här har försökt få fram en produkt som inte ska hamna allt för högt i pris. Nu är jag nyfiken på kola-pecan-glassen som tyvärr inte fanns hos min lokala ICA-handlare.