Engström

2019-01-15
19:06:28

Största orsaken till misslyckande

Den absolut största orsaken till att vi misslyckas, både när det gäller företagande och rent allmänt i livet, tror jag är att många ger upp för lätt.
När det gäller företagande har jag sett det många gånger.
Jag har sett restauranger som har legat centralt i gallerior som har gett upp efter drygt sex månader. Jag har sett småbutiker ge upp efter sex månader. För någon månad sedan såg jag hur en ny ägare av en kedja på två butiker, som hade existerat i flera år, lyckades kursa företaget på mindre än ett år.
Många gånger, framför allt när det handlar om mindre butiker, som kanske har en ganska smal inriktning, så kan det givetvis handla om att man inte kollat sin affärsidé tillräckligt innan man startade. Allt fungerar givetvis inte, och framför allt inte på alla ställen.
Men i alldeles för många fall är jag övertygad om att det handlar om att folk ger upp lite för lätt. Sex månader är ingenting när det gäller att etablera ett nytt företag. Det är långt ifrån någon nyhet att de första åren ÄR kämpiga. Det SKA alla som startar företag känna till. Att då ge upp efter bara ett halvår förstår jag inte. Efter ett halvår har man ingenting att gå på. Om man verkligen tror på sin idé och om man verkligen vill driva företag, för det utgår jag från att man vill när man väljer att ta det steget, då ser man till att det fungerar, åtminstone något år så att man får en ordentlig uppfattning om det fungerar eller inte. Det gäller att kämpa stenhårt med allt i livet.
 
 
2019-01-10
19:05:33

Man ska inte behöva leta efter en kontaktmail

Att maila ett företag eller någon samarbetspartner av något slag ska gå snabbt och smidigt. När jag inte har tid att sitta i telefonkö för att få svar på en snabb fråga, så använder jag mailen.
Många företag har dock börjat krångla till det för sina kunder och därmed även för sig själva.
Jag har sett några företag som kräver att man måste skapa en inloggning till ”mina sidor”, vilket sen är den enda vägen att kunna maila från. Några har tagit det längre och gjort krav på inloggning via bank-id  till dessa ”mina sidor”, vilket inte alls är säkert att man har nära till hands när man inte har tid för annat än att dra iväg ett kort och snabbt mail.
Andra vill att du ska klicka på rutor med bilar, bussar eller butiker för att visa att du inte är någon spamrobot. Här handlar det i vissa fall om otydliga bilder där det inte alltid är speciellt smidigt.
Många företag använder sig även om formulär där du absolut inte får göra något så enkelt som att skicka iväg ett mail med din fråga på en gång. Nej, du ska istället välja vilken kategori din fråga tillhör. Om du har tur att hitta rätt kategori får du välja en underkategori, följt av en underkategori till, följt av ännu en underkategori. Hittade du rätt kategori? Får du maila din fråga nu? Nej, du får välja en av de förvalda frågorna och får ett standardsvar i retur. Stämde svaret på din fråga? Nähe, okej, försök med en annan kategori, följt av… ja du förstår. Snabbt och smidigt att skicka iväg ett mail mellan dina kunder på jobbet för att undvika att sitta i telefonkö var det.
Jag förstår att många företag, framför allt de större, säkert får en massa standardfrågor, om och om igen. Men det borde vara en självklarhet att skriva ut en mailadress som man enkelt kan hitta om man nu inte nödvändigtvis tillhör kategorin som söker något av de xxx antal standardsvar som har lagts in.
Nej, lägg ut en länk till en mailadress. Vill du undvika spam så gott det går, fixa ett bra kontaktformulär. Det går visserligen inte att undvika all spam, men ta den biten ändå. Sysslar du med någon form av kundsupport bör det vara en självklarhet att det ska gå att nå dig via mail, utan att behöva sitta i flera minuter och aktivt leta efter ett sätt att skicka i väg ett mail till dig.
Så sent som för bara någon dag sedan så var jag med om att efter att ha suttit och klickat på en massa alternativ i hopp om att få skicka ett mail, fanns inte ens möjligheten att till slut skicka iväg mailet ändå. Fick jag svar på min fråga? Nej. I ett annat fall fungerade inte ”Skicka”-länken som uppenbarade sig efter att ha fått välja mellan ett antal alternativ.
Bättre än så måste ni kunna!
 
 
2019-01-08
19:05:34

Att inspirera och inspireras

Det är viktigt att tänka på att livet inte är någon tävling. Du ska givetvis göra ditt yttersta för att utveckla dig själv på alla möjliga sätt och alltid sträva efter att bli så bra som möjligt, för din egen skull, inte för att du ska tävla mot någon annan. Med dagens sociala medier ges vi en ypperlig chans att få ta del av kunskap från framgångsrika människor. Jag själv tycker att det är enormt inspirerande att se hur människor lyckas att komma långt i livet efter att de verkligen har kämpat hårt. Det ger mig lite extra motivation att kämpa hårdare. Alla delar dock inte den uppfattningen. Ibland ser man hur folk nästan försöker leta fel hos framgångsrika människor för att ha något att klaga på. Jag förstår det inte. Jag tycker det vore väldigt tråkigt att inte kunna inspireras av andra människor. Att inspirera och att inspireras är en väldigt viktig del av vår utveckling. Generellt sett så behöver människan bli betydligt mycket mindre egoistisk. Det skulle gynna oss alla, både när det gäller företagande och i det privata livet. Dela med dig av din kunskap och var glad åt både din egen och andras framgång.