Engström

2018-02-20
09:37:00

Viktiga saker att tänka på för dig som driver butik

Här kommer några viktiga grunder att tänka på för dig som driver butik eller jobbar i butik. De kan säkert tyckas självklara för många, men förhoppningsvis kan någon ha nytta av dom ändå.

* Tänk alltid på service. Du har säkert fått höra ett antal gånger att det är viktigt att le och att vara trevlig, men det tåls att upprepas. Hälsa alltid på dina kunder. Visa att du bryr dig.

* Se till att det är rent och snyggt i butiken. Tänk på att första intrycket gör väldigt mycket.

* Välfyllda hyllor är a och o. Halvtomma hyllor ser både tråkigt ut och ger intryck av att du inte bryr dig. Desssutom säljer välfyllda hyllor betydligt mer.

* Se till att allt är prismärkt i form av hyllkantsetiketter. En vara som inte är prismärkt kan mycket väl innebära att ett antal kunder inte köper den. Undvik handskrivna hyllkantsetiketter. Använd program och printa!

* Tänk på hur du placerar dina produkter. Att hitta den perfekta placeringen är absolut inte lätt, så prova dig fram genom att flytta om då och då. Placera gärna kassan så att kunden får gå förbi ett antal varor på väg till kassan.

* Nyheter säljer! Alla gillar att prova nyheter, framför allt av kända varumärken. Tänk på att nyheter inte är lika priskänsliga som andra varor.

 
Kommentar:
2018-02-20 @ 14:30:43
#1: Christer

Väldigt bra tips om man nu ska driva en butik.. :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: