Engström

2018-02-26
11:50:15

Tyngsta perioden på året är över

Det är allmänt känt att januari och februari är de tyngsta månaderna för handeln. Så har det varit så länge jag kan minnas. Folk spenderar helt enkelt mer pengar på julklappar än de egentligen har råd med, sen är plånboken halvtom i januari och även en del in i februari. Den här trenden tycks bara bli tydligare för varje år och eftersom det blivit ännu vanligare med fakturaköp som kan betalas i vissa fall två, tre månader efter köp så har många mindre pengar kvar ända in i slutet av februari. Att det spenderas mer pengar på julklappar är givetvis bra för handeln i december, men jämnvikten blir tyvärr oftast inte tillräcklig i januari och februari.
Under de här månaderna får man som företagare försöka hålla extra hårt i pengarna och snåla lite mer än vanligt. Kämpa extra hårt. Det är kanske svårt att föreställa sig skillnaden i försäljning för de som inte driver företag, men januari och februari är som sagt väldigt lugna.

Nu är de i alla fall äntligen över och vi kan se fram emot bättre perioder där man samtidigt kan göra lite mer med nya varor och liknande. Sen har vi förhoppningsvis även en fin glassäsong framför oss inom kort. Det ska bli väldigt intressant. Kämpa på alla där ute! Mot nya mål!

 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: