Engström

2017-12-23
08:11:37

Full fart i butiken inför jul

Det är verkligen full fart i butiken nu inför jul. Annat var det för drygt elva år sedan när jag köpte butiken och det var en renodlad videobutik. Folk hyr inte speciellt mycket film innan jul så då var den här tiden på året den absolut lugnaste, medan den är den bästa för handeln i allmänt.
Men nu, efter ett antal år av utveckling och vi har betydligt fler ben att stå på, så är det full fart. En helt galen period har inletts på travet med V75 åtta dagar av nio. Från och med idag, lördag och fram till och med nyårsafton är det V75 samtliga dagar, förutom på julafton. På nyårsafton väntas även en riktigt stor jackpot, som förra året hamnade över 80 miljoner. Det kommer bli riktigt stressigt att sätta sig in i alla omgångar, men samtidigt är det självklart riktigt smaskigt för oss travälskare. Något som även går vansinnigt mycket av just nu är lotter. Normalt sett säljer vi lotter för runt 20.000-30.000kr/vecka i snitt. Förra året under julveckan så sålde vi för över 100.000kr. Snacka om att lotter fungerar bra att ge bort i julklapp. Nu håller vi tummarna för att våra kunder vinner riktigt mycket också. Det är onekligen väldigt stressigt nu och man är smått slut när man kommer hem från jobbet, men samtidigt så är det självklart väldigt roligt. Mycket kunder och full fart i butiken är ju det bästa som finns. Det är trots allt kunderna vi lever på. Utan dom vore vi ingenting. God Jul!
 
 
2017-12-19
08:07:13

Stora företag, inte lika serviceinriktade?

De flesta som driver företag känner säkert till vikten av god service. I dagens samhälle där sociala medier har blivit så enormt stort är service och ett gott rykte viktigare än någonsin tidigare.
Vilka är då mest servicemedvetna? Oftast är det småföretagare. Jag har vid ett flertal tillfällen varit med om hur diverse kundtjänstarberare hos stora företag inte varit speciellt intresserade av att lösa problem som de själva har orsakat. Problemen har lösts först när någon chef har blivit inblandad. Hur kommer det sig? Slutar man att bry sig när man når en viss nivå? Jag tror inte det. Däremot kanske man inte tänker lika mycket på hur enormt viktigt det faktiskt är med god service. Ett stort företag kan givetvis få dåligt rykte av att inte behandla sina kunder på ett bra sätt, men det glöms bort av den stora massan ganska snabbt. För småföretagare är det en helt annan sak. Kundunderlaget är betydligt mindre och ett dåligt rykte kan göra stor skada. Men det borde egentligen inte vara någon skillnad. Bra service får kunden att må bra, att bli glad, att återkomma, medan dålig service kan få vem som helst att bli frustrerad och besviken under en lång tid. Som det gamla talesättet lyder, ”behandla andra som du själv vill bli behandlad”. Svårare än så borde det egentligen inte vara.
 
 
 
2017-12-04
11:01:37

Viktigt att ha tålamod

Det första man får lära sig när man startar företag är att det är viktigt att ha tålamod. Det tåls verkligen att påminna om detta. För även om de flesta känner till det här så ger väldigt många upp alldeles för snabbt. Att nå resultat är precis som med allt annat i livet, det krävs att man vågar satsa och framför allt så krävs det att man vågar tänka långsiktigt och att man har tålamod. Resultat kommer inte över en natt. Jag har själv slitit hårt i flera år och kämpat stenhårt med ekonomin. Men hade jag inte vågat satsa på att utveckla företaget och framför allt, om jag inte hade haft tålamod, så hade jag inte haft kvar mitt företag än idag, efter mer än elva år. Så, tänk en gång extra på det när du har det lite motigt. Det mesta är möjligt här i livet om man bara kämpar och har tålamod.