Engström

2017-01-28
14:05:15

Linschips – en spännande nyhet!

Under mina tio år som butiksägare och egenföretagare har jag blivit väldigt intresserad av produkter. Det är alltid intressant när det släpps nyheter, både att få prova något nytt själv och att se hur det säljer. Därför är det naturligt att jag även kommer att skriva om en del produkter i bloggen.

När det gäller chips så är det något som jag själv är ganska svag för. Problemet är att det sällan släpps något intressant. Allt som oftast så handlar nya sorter om att kombinera ett par redan befintliga smaker med varandra och på så vis skapa en ny smak. Inte speciellt originellt och dessvärre brukar de flesta nyheter smaka alldeles för lite. Det är för dåligt kryddat helt enkelt. Man ska inte behöva anstränga sig för att känna smaker.
Men, plötsligt händer det, som det så fint heter i Triss-reklamen. Plötsligt dyker det upp något intressant. Helt plötsligt vågar någon skapa något originellt. Estrella har här tagit fram en påse med linschips. Ordet ”linschips” kanske låter tråkigt. Oftast när det kommer något som marknadsför som  ”lite nyttigare”, brukar ju smaken inte vara på topp. Men den här gången har de lyckats. Konsistensen är precis lagom knaprig, påminner om baconchips till formen och det viktigaste av allt, smaken! Här har vi Sourcream & Onion, en smak som har funnits i alla år när det gäller snacks, men som jag sa tidigare så misslyckas de flesta tillverkare idag med att sätta en ordentlig smak på sina nyheter, så är absolut inte fallet här. De här chipsen smakar både gott och mycket.
Jag imponeras verkligen av nya produkter som sticker ut. Det är bland det mest intressanta som finns. Så, som älskare av nya, starka produkter och som chipsälskare kan jag ju inte annat än att gilla det här!

Tips: självklart finns de att köpa i min butik.
 
 
2017-01-18
08:01:49

Kasta inte in handduken för tidigt

Under mina 10+ år som butiksägare har jag sett många företag komma och gå. Jag har sett butiker som har lagt ner efter så kort tid som ett halvår, troligtvis då starta eget-bidraget upphört. Det är givetvis väldigt tråkigt. Det är ingen lätt match att vara företagare. Jag har under många år fått kämpa stenhårt, både med ekonomin och väldigt långa arbetsdagar. Idag är det bättre, men gör jag en större investering så måste jag fortfarande ha ordentlig koll på kontot under ett antal månader. Oro och stress är något som vi företagare ofta upplever. Man kämpar med ekonomin, med långa arbetsdagar och alldeles för lite sömn, samtidigt som man ständigt måste försöka lära sig mera och utveckla sin verksamhet. Lägg där till att våra politiker bryr sig betydligt mer om den som är anställd, än den som anställer. För den anställde finns det skydd, försäkringar och lönekrav, något som vi företagare inte alls har på samma sätt. Skatter höjs och kommer det något förmånligt för oss företagare så slopas det av nästkommande regering. Visst har det hänt många gånger att man funderat på om det är värt allt slit, om man ska ge upp. Jag har full förståelse för dem som ger upp och inte orkar. Våra politiker säger ju att det ska vara lätt att driva företag, att det ska satsas på företagande. Det är dock ganska långt ifrån verkligheten.
Men trots allt slit och all trötthet så ger det ändå en hel del att driva eget. Det blir en livsstil, en passion, en glädje att ständigt få möta nya kunder och att leta nya sätt att utvecklas och att försöka fortsätta växa. Så, mitt råd till dig: har du det kämpigt och funderar på att ge upp, kasta inte in handduken för tidigt. Fortsätt att kämpa. De flesta som startar eget får höra att det tar tid att få lönsamhet och så är det verkligen. Sex månader är ingenting när det gäller att driva ett företag. Du måste vara beredd att lägga mycket mer tid än så för att få lönsamhet. Har du det kämpigt, kämpa lite extra. Våga söka nya vägar, våga be om hjälp och framför allt, våga utveckla din verksamhet. Jag var väldigt dålig på att utveckla i början, men jag har sett hur mycket det kan ge. Så, fortsätt att kämpa och som sagt, kasta inte in handduken för tidigt!
 
 
2017-01-14
14:52:29

Sömn, en bristvara

Sömn är viktigt sägs det. Helst 7-8 timmar per natt. Undra hur många egenföretagare som lyckas med det. Själv så jobbar jag till runt 18 i butiken, sen hem för att umgås med familjen. När de sedan har gått och lagt sig så sitter jag ofta uppe några timmar och jobbar med marknadsföring, jämför omsättning med tidigare perioder och gör spelandelar. I regel brukar det oftast bli runt 4-5 timmars sömn per natt, vilket givetvis inte är tillräckligt, det känns ju. Men vad gör man? Om ändå dygnet hade fler antal timmar att erbjuda.